AnyLogic 8 Három nap alatt

Download the book

AnyLogic 8 Három nap alatt — Gyors tanfolyam a szimulációs modellezés világában

Szerző: Ilya Grigoryev

Fordító: Dr. Gyenge Balázs

A könyvről

Amit most Ön kézben tart, nem más, mint az első gyakorlati kézikönyv az AnyLogic-ról az AnyLogic fejleszőitől. Az AnyLogic egy kivételes szoftver eszköz (keretrendszer), amely mindhárom szimulációs módszertant (modellezési módszert) képes megvalósítani és kombinálni is, úgymint rendszerdinamikai szimulációt (system dynamics), diszkrét esemény szimulációt (discrete event simulation), és ágens alapú szimulációt (agent based modeling).

A következőkben négy példa köré strukturáljuk a tartalmat (vásárlói piac modell, egy fertőzési modell, egy kis összeszerelő műhely modellje és egy reptéri szimuláció). Ezekben a példákban mindhárom modellezési módszertanra láthatunk majd példát.

Gondoljunk erre a könyvre úgy, mint az „első” forrásra az AnyLogic tanulásában. A következők áttanulmányozásával és a minta feladatok megoldásával, minden kedves olvasónk képes lesz majd felépíteni egy diszkrét esemény-szimulációt, modellezni a járó-kelőket, használni a folyamatdiagramokat (process flowchart), felépíteni és szerkeszteni készletmennyiségi és áramlási diagramokat (stock and flow diagrams), összerakni egyszerűbb ágens alapú modelleket.

A szerzőről

Ilya Grigoryev a Képzési központ vezetője AnyLogic Company-nál szimulációs képzésekre és szimulációs szoftverek fejlesztésére specializálódott. Ilya Grigoryev az AnyLogic dokumentáció és az AnyLogic képzések szerzője. Számos nyílt képzési programot tartott az USA-ban, Európában, Afrikában, és Ázsiában. Ilya Grigoryev több szervezet szimulációs konzultánsa, 20-éve dolgozik az AnyLogic cégnél és szinte mindent tud, amit tudni lehet a szimulációról és az AnyLogic-ról.

Fordítóról

Dr. Gyenge Balázs 2001-ben védte meg doktori disszertációját és szerezte meg a Közgazdaságtudományok Doktora címet. Jelenleg a SZIE GTK RGVI Tevékenység-menedzsment és Logisztika Tanszékének docense és vezetője. Oktatási tapasztalatát több egyetemen és főiskolán fejlesztette, közel húszéves oktatói tapasztalattal rendelkezik. Egyetemi diplomája mellett megszerezte az okleveles mérnöktanár és a felsőfokú programozó végzettségeket is. Az elmúlt években olyan tantárgyak fejlesztésében működött közre, mint: termelésmenedzsment, logisztika, vezetés és szervezés, üzleti tervezés, e-business és vállalatgazdaságtan. Tizenegy jegyzet, számos tudományos és szakcikk, könyvrészletek szerzője. Jelenlegi fő kutatási területe a döntéstámogatás és a gazdasági folyamatok szimulációja.


Modeling and Simulation in PDF Simulation Theory Book Modeling and Simulation Book Simulation Textbook